Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Συνάντηση των παλαιμάχων του "Εθνικού" Νέας Καρυάς

Την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού πραγματοποιήθηκε  εκδήλωσε προς τιμήν των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ομάδας Εθνικού Νέας Καρυάς.
 Η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του μπαρμπα-Λευτέρη Αδαλάκη ,  ο οποίος  το 1968 με πρόταση του τότε δασκάλου Κουρατζή Χρήστου ίδρυσαν την ομάδα ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού.  Ο Κουρατζής  την εποχή εκείνη ήταν ποδοσφαιριστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, γι' αυτό και την ομάδα την ονόμασαν "ΕΘΝΙΚΟ" . Το χωριό είχε μάδα τα προηγούμενα χρόνια, τον "Αχιλλέα" Νέας Καρυάς. Είχε όμως διαλυθεί ως σωματείο 4-5 χρόνια πριν. Ο κυρ Λευτέρης υπήρξε πρόεδρος και στον "Αχιλλέα" μια χρονιά. Στον "Εθνικό" διετέλεσε πρόεδρος για μια δεκαετία ως το 1978. Ο Χρήστος ο Κουρατζής υπήρξε και προπονητής και ποδοσφαιριστής της ομάδας.
    Η συνάντηση των παλαιμάχων ήταν ευκαιρία για να θυμηθούν οι παλιοί συμπαίχτες τα παλιά, τους αγώνες που δώσανε, τις νίκες, τις ήττες αλλά και τους "καυγάδες" που είχαν με τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές τότε.
    Η ποδοσφαιρική ομάδα του χωρίου έδωσε την ευκαιρία στους νέους του χωριού να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και "τροφοδότησε" με ποδοσφαιριστές ομάδες της Α΄ εθνικής κατηγορίας, όπως τον Χρυσαλίδη Παναγιώτη, τον Ζουμπουλάκη τον Γιώργο και τον Καραγιάννη Ηλία στην Καβάλα και τους Σαμώλη Ευριπίδη και Κουτσομύτη Θανάση στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου