Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Comenius - Τέταρτη μέρα στην Πόλη


    Η Πέμπτη 23/5/2013 ήταν η τέταρτη και ουσιαστικά τελευταία μέρα του προγράμματος. Επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Σχολείο του Karacaköy, όπου μας υποδέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου. Περιηγηθήκαμε στο χώρο και  περάσαμε από όλες τις αίθουσες, όπου οι μαθητές είχαν ετοιμάσει  κάποιο δρώμενο ή τραγούδι, προσφέροντάς μας παράλληλα ως αναμνηστικό δώρο δικές τους δημιουργίες. Ιδιαίτερα για τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Μέρας, της τελευταίας δράσης του προγράμματος,  στήθηκε ένα ελληνικό περίπτερο με προϊόντα από τον τόπο μας που πρόσφεραν παραγωγοί της περιοχής και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις. Τους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χορηγία τους.
    Έπειτα στην αυλή του σχολείου ακολούθησε η κεντρική εκδήλωση  με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Πολωνία, την Ισπανία , την Ελλάδα και φυσικά την Τουρκία, την οποία παρακολούθησαν ο Νομάρχης, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος του χωριού και πλήθος γονέων.
    Στη συνέχεια μας παρέθεσαν  γεύμα στο χώρο του σχολείου με παραδοσιακά φαγητά και γλυκά που ετοίμασαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και έγινε παρουσίαση των επιμέρους έργων που είχαν ετοιμάσει οι εταίροι για τη συνάντηση.
   Μετά επισκεφτήκαμε ένα άλλο σχολείο ενός παραθαλάσσιου χωριού και τουριστικού θέρετρου της περιοχής και κάναμε μία μικρή βόλτα στην παραλία της Μαύρης Θάλασσας.
Το βράδυ έγινε η καθιερωμένη δεξίωση προς τιμή των ξένων αποστολών σε ένα εξοχικό κέντρο της Çatalca. Ο χώρος ήταν θαυμάσιος, τα φαγητά νόστιμα και το κέφι αστείρευτο. Διασκεδάσαμε και χορέψαμε με μουσικές και των τεσσάρων χωρών . Η βραδιά έκλεισε μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο  συναισθηματικά κλίμα, καθώς μία συνεργασία δύο ετών έλαβε τέλος. Όμως ελπίζουμε χάρη στην τεχνολογία να διατηρήσουμε τους δεσμούς φιλίας που έχουν ήδη δημιουργηθεί.
     Αύριο επιστρέφουμε στη χώρα μας, αφού πρώτα επισκεφτούμε το Ζωγράφειο Σχολείο, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Πατριαρχείο και την Παναγία των Βλαχερνών.  Επόμενη ανάρτηση από ... την Ελλάδα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου