Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Την είπαν Πόλη... γιατί ήταν η ομορφότερη πόλη στον κόσμο!

     Μία και σήμερα. Κάπως έτσι δε μετράνε το χρόνο αντίστροφα στο στρατό; Βέβαια δεν πρόκειται  για το στρατό, αλλά για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη από 20 ως 24 Μαΐου και  για τη συνάντηση των εταιρικών σχολείων που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius.
     Είναι η τέταρτη και τελευταία συνάντηση των εμπλεκόμενων σχολείων.  Αυτή τη φορά στην αντιπροσωπεία του σχολείου συμμετέχουν και μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Ο ενθουσιασμός και η χαρά τους, όπως είναι φυσικό δεν περιγράφεται.
    Κατά την παραμονή μας στην Τουρκία εκτός από την Κωνσταντινούπολη, θα επισκεφτούμε την Τσατάλτζα και το Καρατζάκιοϊ όπου βρίσκεται και το συντονιστικό σχολείο. Εκεί θα παρουσιάσουμε τις εργασίες που ετοιμάσαμε τους τελευταίους μήνες.
   Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπονται ξεναγήσεις σε πολλά αξιοθέατα της Πόλης. Η περιήγηση στην Αγια-Σοφιά, το Τοπκαπί, τη δεξαμενή του Ιουστινιανού, το Μπλε Τζαμί,τον πύργο του Γαλατά, την Αιγυπτιακή αγορά και μια μικρή κρουαζιέρα στο Βόσπορο είναι στο πρόγραμμα επισκέψεων.
    Είμαστε σίγουροι πως θα ξεκλέψουμε λίγο χρόνο να μπορέσουμε τα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο , τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, την Παναγία των Βλαχερνών και άλλους βυζαντινούς και  ελληνορθόδοξους προορισμούς.
    Αν θέλετε να μαθαίνετε νέα μας, συντονιστείτε με το blog του σχολείου. Καθημερινά θα αναρτούμε στο ιστολόγιο μας φωτογραφίες και κείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου