Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Κινητικότητα στην Ολλανδία - 3η μέρα στο σχολείο - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

Φτάσαμε στα μέσα της εβδομάδας εδώ στο Schijndel της Ολλανδίας και η μέρα μας ξεκίνησε με μια δραστηριότητα από υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Οι μαθητές παρακολούθησαν  μια ταινία animation και κλήθηκαν να συμπληρώσουν το σχετικό φυλλάδιο. Δημιούργησαν το δικό τους υλικό σε ζευγάρια με έναν  μαθητή από άλλη χώρα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια δικτυακού προγράμματος έφτιαξαν τη δική τους ιστορία σε ηλεκτρονική μορφή.
Η επόμενη δράση ήταν το παιχνίδι ρόλων. Η εκπαιδευτικός- εμψυχώτρια  θεατρικής αγωγής, αφού έκανε αρχικά παιχνίδια γνωριμίας, στη συνέχεια «καθοδήγησε» τα παιδιά να υποδυθούν τους πρόσφυγες ή τους ντόπιους μιας περιοχής που υποδέχονται πρόσφυγες.
Παράλληλα οι υπεύθυνοι του προγράμματος κάθε χώρας συνεργάστηκαν σε θέματα αξιολόγησης των επιμέρους δράσεων του προγράμματος και συνολικά για την μέχρι τώρα πορεία του.
Το μεσημέρι η ελληνική ομάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί,  επισκεφθήκαμε τη γειτονική πόλη Ντεν Μπος, περιηγηθήκαμε στους δρόμους και τις πλατείες της, γευθήκαμε τα υπέροχα γλυκά της και επιστρέψαμε αργά το στη βάση μας, αφού δειπνήσαμε σε τοπικό εστιατόριο. Αύριο έχει εγερτήριο πρωί πρωί  για να μεταβούμε στο Kamp Vught.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου