Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Κινητικότητα στην Ολλανδία - 4η μέρα στο σχολείο - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

Προτελευταία  μέρα στο  Elde College και το πρωί ξεκινήσαμε με το λεωφορείο για το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Β΄ παγκοσμίου πολέμου Kamp Vught.  Ήδη τα παιδιά γνώριζαν από προηγούμενες δράσεις για την ιστορία του στρατοπέδου.  Επισκεφθήκαμε το μουσείο του, τους θαλάμους όπου διέμεναν οι Εβραίοι, οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι αιχμάλωτοι πολέμου. Είδαμε τα κρεματόρια, τον τόπο όπου εκτελούνταν οι φυλακισμένοι και το μνημείο των θυμάτων των Εβραίων.
Επιστρέψαμε στο σχολείο και η εκπρόσωπός του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ολλανδίας παρουσίασε στοιχεία και δράσεις για τους πρόσφυγες που καταλήγουν στην χώρα τους. 
Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν από τη συντονίστρια του έργου σχετικά με τη δράση Α20 που αφορά την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών.
Μετά τη λήξη των δράσεων κάναμε μια βόλτα στο Schijndel και επιστρέψαμε στον ξενώνα μας. Το βράδυ ξαναγυρίσαμε στο κέντρου της πόλης και δειπνήσαμε σε τοπικό εστιατόριο. Είχαμε τη χαρά και τη τιμή να βρίσκεται μαζί μας όλες αυτές τις ώρες η συντονίστρια του καταλανικού σχολείου και υπεύθυνη συνολικά του προγράμματος κα. Karol.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου