Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, υλοποιήσαμε μια σειρά δράσεων μαζί με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης.  Συναποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση, θέλοντας να περάσουμε ένα επιπλέον μήνυμα, αυτό της συνεργασίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών διαφορετικών σχολικών μονάδων.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ισότητα και τη διαφορετικότητα με κεντρικό μήνυμα "ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ".

Η επαφή και η γνωριμία των μαθητών των δύο σχολείων έγινε μέσα από μια σειρά αθλοπαιδιών των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξεων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου, πινγκ-πονγκ, σκάκι), όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε μεικτές ομάδες ως προς το φύλο και το σχολείο. Οι μαθητές των τάξεων αυτών, στη συνέχεια παρακολούθησαν βίντεο και θεατρικά δρώμενα σχετικά με το θέμα της ημέρας.

Για τις τάξεις Α΄ και Β΄ παρουσιάστηκε ένα παραμύθι με θέμα τη διαφορετικότητα και ακολούθησε μουσικοκινητικό πρόγραμμα με ενεργή συμμετοχή παιδιών και δασκάλων. Οι μικροί μαθητές στη συνέχεια εικονογράφησαν το παραμύθι.
Οι εκδηλώσεις έληξαν με το σχηματισμό του συνθήματος "ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ" από όλους τους μαθητές στο προαύλιο του 2ου Δ.Σ. Χρυσούπολης.
Την προσπάθεια των μαθητών των δύο σχολείων τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας κ. Κουράκος Γεώργιος και η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας κ. Σαατσόγλου Ελένη.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους στην επόμενη συνεργασία.


ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ by Slidely Slideshow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου