Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

    Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου μας θα φορέσουμε τα αθλητικά μας και θα συμμετέχουμε στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
    Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχει οριστεί η πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη. Στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τα διάφορα  αθλήματα, αλλά και να μάθουν στις αξίες του αθλητικού πνεύματος (ομαδικότητα, συναγωνισμός)  και του «ευ αγωνίζεσθαι». Φέτος  το θέμα  της  ημέρας είναι: «Όλοι διαφορετικοί , όλοι ίσοι».
Το σχολείο μας σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης διοργανώνει μία σειρά από δραστηριότητες που θα γίνουν στον χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να γνωριστούν , να παίξουν και να αθληθούν μαζί. Οι μεγάλες τάξεις θα πάρουν  μέρος σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πινγκ πονγκ, σκάκι) με μεικτές ομάδες (αγόρια και κορίτσια), αποτελούμενες από παιδιά και των δύο σχολείων. Οι  μικροί μαθητές θα μάθουν για τα παραπάνω αθλήματα μέσα από οπτικοακουστικό υλικό. Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι,  θα εκφραστούν καλλιτεχνικά, δημιουργώντας μία αφίσα.
  Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένοι, με φόρμες και αθλητικά παπούτσια, να έχουν μαζί τους τις μπογιές τους και ένα σακίδιο εκδρομής με τα απαραίτητα, φαγητό και νερό.

Συντακτική ομάδα: Οι μαθητές ης ΣΤ’ τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου