Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Comenius – Κεντρική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης

Την Τετάρτη 6-6-2012 στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, παρουσία του δημάρχου Νέστου κ. Μιχαηλίδη, της σχολικής συμβούλου κ. Καρτσιώτου, του προέδρου των εκπαιδευτικών Π.Ε Καβάλας κ. Μουμτσάκη, άλλων επισήμων, γονέων των μαθητών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Comenius με θέμα: « Παράδοση, Χοροί και Τραγούδια».

H εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο των μαθητών στην σκηνή υπό τους ήχους της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου από την ταινία: « Οι Δρόμοι της Φωτιάς» και έπειτα τα παιδιά καλωσόρισαν τους θεατές με το τραγούδι: « We are the World ». Μετά τις προσφωνήσεις  - χαιρετισμούς, ακολούθησε ενημέρωση του κοινού για τη συγκεκριμένη δράση του Comenius και το ιστολόγιο (blog) του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς. Αφού προβλήθηκαν μικρά αποσπάσματα από τις παρουσιάσεις των εταιρικών σχολείων και παρουσιάστηκε ένα παραδοσιακό Πολωνικό τραγούδι από τους Πολωνούς μαθητές, ξεκίνησε η ελληνική παρουσίαση με:
 
Παραδοσιακά τραγούδια.

Μια ολιγόλεπτη ταινία με τίτλο: « Η Καρυά σε άσπρο – μαύρο». Πρόκειται για ένα φωτογραφικό λεύκωμα από σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες του χωριού και των κατοίκων (1920 - 1970), με μουσική επένδυση της Ευανθίας Ρεμπούτσικας από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα».

Αναπαράσταση της πάλη με λάδι, ενός εθίμου που έφεραν οι κάτοικοι από την Ανατολική Θράκη και συνεχίζεται ως και σήμερα στο τοπικό πανηγύρι.

Παραδοσιακούς χορούς.

Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή ήταν στο κλείσιμο της βραδιάς, όταν δύο Τούρκοι εκπαιδευτικοί  και η εκπαιδευτικός  Μουσικής του σχολείου μας τραγούδησαν ζωντανά και στις δύο γλώσσες το γνωστό τραγούδι της Χάρις Αλεξίου: « Όλα σε θυμίζουν».

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους! Πιστεύουμε πως τους αποζημιώσαμε…














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου