Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Comenius - Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στην πόλη της Καβάλας

Την Τετάρτη το πρωί 6 -6 -2012 όλες οι αποστολές επισκεφθήκαμε αρχικά τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Εκεί μας περίμενε η σχολική σύμβουλός μας, κ. Καρτσιώτου Θωμαΐς η οποία έκανε και την ξενάγηση. Ξεναγηθήκαμε στο χώρο του θεάτρου, στους παλαιοχριστιανικούς ναούς, στη Φυλακή του αποστόλου Παύλου, την Εγνατία οδό, την Αγορά, την Παλαίστρα τα λουτρά και γενικότερα στον αρχαιολογικό χώρο. Στο τέλος πήγαμε στο Μουσείο, που πραγματικά είναι εξαιρετικό, με θαυμάσια εκθέματα. Μετά από ένα σύντομο καφέ ξεκινήσαμε για την πόλη της Καβάλας.
Στην Καβάλα οι διευθυντές των σχολείων, ο νομάρχης και ο διευθυντής εκπαίδευσης της Τσατάλτζας έγιναν δεκτοί από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παπακοσμά, το Διευθυντή Π.Ε. Καβάλας κ. Γεωργιάδη και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Γερομάρκο. Οι υπόλοιποι ξεναγήθηκαν στην περιοχή της Παναγίας, στο Ιμαρέτ και στις Καμάρες. Τους δόθηκε και αρκετός ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης για να κάνουν περίπατο και να αγοράσουν τα αναμνηστικά τους.
Κατά την επιστροφή στην Κεραμωτή, όπου διαμένουν, περάσαμε από τη Νέα Καρβάλη για να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν τους περίφημους κουραμπιέδες.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου