Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Σχολικός Τροχονόμος (Εθελοντική δράση γονέων)


Ενώ είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Δημοτικό Σχολείο και τον Δήμο για τη διασφάλιση της ασφαλούς αποχώρησης των μαθητών, απέμενε ακόμη ένα ζητούμενο… αυτό του σχολικού τροχονόμου.
Τη λύση φυσικά έδωσαν οι γονείς, οι οποίοι πάντα στέκονται αρωγοί και θερμοί υποστηρικτές σε όλες τις δράσεις και τις προσπάθειές μας. Προσφέρθηκαν λοιπόν οικιοθελώς να καλύψουν εθελοντικά και εκ περιτροπής το χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Την αρχή την έκαναν η κα. Κλέρη Καραγιαννάκη και η κα. Μένια Μπακάλη, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά(!!!), και θα συνεχίσουν και οι υπόλοιποι…!!!
Μάλιστα οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, εφαρμόζοντας σε πραγματικές συνθήκες αντίστοιχη άσκηση του σχολικού εγχειριδίου της Γλώσσας, δημιούργησαν μία εικονογραφημένη αφίσα με κάποιους βασικούς κανόνες, ώστε να μάθουν όλοι οι μικρότεροι μαθητές πώς να διασχίζουν σωστά τον δρόμο, να χρησιμοποιούν τη διάβαση πεζών και να σέβονται και να ακολουθούν τις «εντολές» του σχολικού τροχονόμου.       Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου