Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Δελτίο ΤύπουΔΕΛΤΙΟΥ ΤΎΠΟΥ
3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Διασχολική συνεργασία 2ου Δημοτικό Σχολείου Χρυσούπολης – Δημοτικό Σχολείου Ν. Καρυάς
Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης μια δημιουργική διασχολική συνάντηση με αφορμή την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Για 3η συνεχή χρονιά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης και το Δημοτικό Σχολείο Ν. Καρυάς συνεργάζονται και συναντιούνται για άθληση, χαρά, συμμετοχή και δημιουργικότητα μεταξύ παιδιών και δασκάλων.
Φέτος το θέμα της εν λόγω ημέρας ήταν: «Νιώσε τη  χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους».
Του αθλητισμού η βόλτα ξεκίνησε για τους μικρούς μαθητές με τον μύθο του Αισώπου: «Ο λαγός και η χελώνα» με παράλληλες εμπλουτιστικές δραστηριότητες από τους δασκάλους εικαστικών των δύο σχολείων. Ακολούθησε η ζωγραφική των αθλημάτων όπου θυμηθήκαμε τον Φοίβο και την Αθηνά, των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Ακολούθως, καθώς αθλούμαι σημαίνει «νιώθω – αισθάνομαι», η επόμενη στάση έγινε στο δέντρο των συναισθημάτων, όπου στα κλαδιά της συμβολικής ελιάς τα παιδιά απόθεσαν καρτελάκια με τα συναισθήματά τους γύρω από τον αθλητισμό. Το πρόγραμμα της ημέρας που ετοιμάστηκε από τις γυμνάστριες των δύο σχολείων κ.Μολοχίδου Ελισάβετ και κ.Κανάκη Αικατερίνη, περιελάμβανε παραολυμπιακά αθλήματα (μπότσια) καθώς και πινκ πονκ, μπάντμιντον, ποδόσφαιρο, μπέισμπολ, παιχνίδια με στεφάνια, χορούς και διασκέδαση.

Η σημασία της ημέρας αυτής είναι διπλή καθώς πέρα από το μήνυμα της ενασχόλησης με τον αθλητισμό, διαχέεται η σημασία της διασχολικής συνεργασίας και της ανταλλαγής ιδεών, συναισθημάτων και παραστάσεων μεταξύ διαφορετικών σχολείων και κυρίως η αξία της συμμετοχής και της ψυχικής ανάτασης που αξίζει σε κάθε παιδί!
Την ιδέα του διασχολικού δικτύου συνεργασίας τα δύο σχολεία κάνουν πράξη και μέσα από τις δράσεις ενδοσχολικής επιμόρφωσης που οργανώνουν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μαζί με άλλα σχολεία του Νέστου, αλλά και μέσω του δικτύου  «Νοιάζομαι και Δρω» με θέμα την καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Πολυεπίπεδη συνεργασία με πολυποίκιλα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Τις εκδηλώσεις της ημέρας τίμησε με την παρουσία της η κ. Σαατσόγλου Ελένη, Σχολική Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας η οποία συνεχάρη μαθητές κι εκπαιδευτικούς .
Οι Διευθυντές των δύο σχολείων, κ. Παπαστεργίου Αθανάσιος και Σμάλης Αθανάσιος συγχαίρουν όλα τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς για την όμορφη μέρα που διοργάνωσαν και υλοποίησαν με επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου