Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2016-2017

   Για τρίτη σχολική χρονιά συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης όσον αφορά την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ως είθισται τα τελευταία δύο χρόνια μαθητές και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων συναντιούνται και πραγματοποιούν από κοινού δράσεις σχετικά με το θέμα της μέρας. Την πρώτη χρονιά η συνάντηση έγινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης, πέρσι στο δικό μας και φέτος ήρθε πάλι η σειρά μας να τους επισκεφτούμε.    
   Η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων ως 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με στόχο την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας. Το φετινό σύνθημα είναι: «Νιώσε τη  χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους».
   Τη Δευτέρα, λοιπόν, οι μαθητές θα έρθουν το πρωί κανονικά και ντυμένοι με αθλητική ενδυμασία και με το σακίδιο της εκδρομής (γεμάτο με όλα τα απαραίτητα: φαγητό, νερό κλπ). Θα επιστρέψουμε στις 13:15 και το Ολοήμερο Τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου