Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Μες στο Μουσείο

    Με αφορμή την 13η ενότητα στο μάθημα της  Γλώσσας της Β΄τάξης: «Μες στο μουσείο», επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας για να δούμε από κοντά παλιά εργαλεία και σκεύη που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας.

    Οι μικροί μαθητές έμειναν έκθαμβοι με αυτά που είδαν. Εντυπωσιάστηκαν με τις κιτρινισμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μάθανε για τις δυσκολίες της ζωής εκείνης της εποχής: χωρίς ρεύμα, χωρίς ύδρευση κουβαλούσανε νερό από τα ποτάμια ή τις φυσικές πηγές, χωρίς καλοριφέρ καθημερινή τους μέριμνα ήταν το μάζεμα ξύλων για την ξυλόσομπα, έπλεναν τα ρούχα στο χέρι, ζύμωναν μόνοι τους το ψωμί, οι γεωργοί κάνανε όλες τις αγροτικές δουλειές είτε με τα χέρια είτε με τα βόδια που έσερναν τα άροτρα και άλλα πολλά.
     Τα παιδιά βγάλανε πολλές φωτογραφίες και όταν επιστρέψαμε στο σχολείο γράψανε τις εντυπώσεις τους και κατασκευάσανε το άλμπουμ του Λαογραφικού Μουσείου της Νέας Καρυάς.

Τα παιδιά δώσανε μια υπόσχεση, ότι θα εμπλουτίσουν το μουσείο με τα δικά τους παιχνίδια στο μέλλον, ώστε οι επόμενες γενιές, όταν θα το επισκέπτονται, να θαυμάζουν τα δικά μας αντικείμενα ως παλαιά σε σύγκριση με αυτά της δικής τους εποχής. «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου