Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Δίκτυο Διασχολικής Επιμόρφωσης Δημ. Σχολείων Νέστου

                         

  Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στις 6μ.μ. στο 2ο Δημ. Σχολείο Χρυσούπολης πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση ενδοσχολικής επιμόρφωσης 2015 – 16,  των Δημοτικών Σχολείων: 2ου Χρυσούπολης, Δ.Σ. Ερατεινού – Πετροπηγής – Ποντολιβάδου και Δ.Σ. Ν. Καρυάς.
    Τα σχολεία αυτά δημιούργησαν, με δική τους πρωτοβουλία, το εν λόγω επιμορφωτικό δίκτυο και στο πλαίσιο των αρχών της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Δια Βίου Μάθησης δραστηριοποιούνται από κοινού για ενδοσχολικές επιμορφώσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη.
      Τον Δεκέμβριο του 2015 η πρώτη συνάντηση της διασχολικής τους συνεργασίας είχε ως θέμα: «τα εικστικά και  τη σχέση τους με τη μάθηση».
    Η 2η συνάντηση, της 18ης Μαΐου 2016, είχε ως θέμα: «Την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Τάξη» με επιμορφώτριες τις κ. Σαατσόγλου Ελένη, Σχολική Σύμβουλο της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, κ. Καρτσιώτου Θωμαΐδα, πρώην Σχολική Σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας και δασκάλα του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών και κ. Καψάλη Δέσποινα, δασκάλα του Δημ. Σχολείου Ν. Καρυάς.

Τον σχεδιασμό - συντονισμό της διασχολικής δράσης έκανε η δασκάλα του 2ου Δημ.Σχολείου Χρυσούπολης Ελένη Κοτζακιόζη.
  Οι εκπαιδευτικοί του δικτύου εργάστηκαν για τρεις ώρες βιωματικά και ομαδικά με online δραστηριότητες σε συνεργατικά εργαλεία του web2.0 μέσα σε ατμόσφαιρα δημιουργικής διάθεσης.
   Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής από το 4ο Δ.Σχολείο Χρυσούπολης  καθώς και ο Διευθυντής του Δημ. Σχολείου Χρυσοχωρίου. Από ότι φαίνεται την επόμενη σχολική χρονιά το δίκτυο θα διευρυνθεί τόσο ποσοτικά όσο και θεματολογικά. Γιατί η ενδοσχολική επιμόρφωση είναι η σημαντικότερη μορφή επιμόρφωσης που κάνει τον μάχιμο εκπαιδευτικό πρωταγωνιστή και συμμέτοχο της προσωπικής του επιμόρφωσης και ενισχύει την αυτονομία της Σχολικής Μονάδας.
   Οι Διευθυντές των τριών σχολείων ευχαριστούν την πρόεδρο της Ευνεστίας κ. Κοσμίδου Λαρίσα και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέστου για τη διαρκή στήριξη των δράσεων του Δικτύου Διασχολικής Επιμόρφωσης και όλες/ους τις/ους εκπαιδευτικούς που διαρκώς νοιάζονται και δρουν για την αποτελεσματικότητα των σχολείων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου