Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Σχολική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

 


Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 έλαβε χώρα η σχολική εκδήλωση παρουσία γονέων και κηδεμόνων, η  θεματολογία της οποίας ήταν πλούσια και ποικίλη:

  • Οι μαθητές της Δ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Μορφοπούλου Φωτεινής,  χόρεψαν το «Να τα ’ ναι το 21».
  • Οι μαθητές της Α΄ και Γ΄ τάξης με τις εκπ/κούς κα. Δεληγιάννη Βαΐστα και κα. Κυριακίδου Ελένη απάγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν για τον αγώνα των Ελλήνων.
  • Οι μαθητές της Β’  τάξης  «ζωντάνεψαν» την εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τον πίνακα του Θ. Βρυζάκη «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα», σε επιμέλεια της δασκάλας τους κας Σκανδάλη Σωτηρίας και της Δ/ντριας κας Καψάλη Δέσποινας.
  • Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης ανάδειξαν στιγμές και ιστορικά πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης, έτσι όπως αποτυπώθηκαν από τη συνείδηση του ελληνικού λαού στο δημοτικό τραγούδι. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην προσφορά: α) των πολεμιστών της Σαμαρίνας στο πλευρό της αθάνατη φρουρά των Μακεδόνων στην πολιορκία του Μεσσολογγίου, β) του πρωτοκλέφτη Κατσαντώνη στο πέρασμα από την ατομική και χωρισμένη κατά του εχθρού αντίστασης στη δημιουργία εθνικού- συνασπισμένου στρατού με κοινό στόχο την απελευθέρωση της πατρίδας και γ) των γυναικών στον εμπόλεμο αγώνα μέσα από την ιστορία της «Αρκαδιανής». Την επιμέλεια αυτής της διαθεματικής προσέγγισης είχε ο εκπ/κός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Γκίκας Δήμος σε συνεργασία με τη Δ/ντρια κα. Καψάλη Δέσποινα, την εκπ/κό κα. Αντεδάκη Ευαγγελία και τον εκπ/κό κ. Λεπίδα Γεώργιο.   
  • Η χορωδία- αποτελούμενη από τους μαθητές της Δ΄, της  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και υπό τις οδηγίες της Μουσικού του σχολείου μας κας Παλαιολόγου Άννας και των εκπ/κών κας Μορφοπούλου Φωτεινής και κας Αντεδάκη Ευαγγελίας-πλαισίωσαν τη γιορτή με όμορφα τραγούδια.

Συγχαρητήρια σε όλους για το υπέροχο αποτέλεσμα!

Ευχαριστούμε θερμά κα. Ειρήνη Τσαραμύρση για την εθελοντική φωτογραφική κάλυψη της γιορτής!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου