Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

“A gift for you”- «Λακίνιο Άκρο & Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων»- eTwinning έργο «GRECO – ΙΤΑΛΙΚΑ: 3D VERSION»

 


Σε αυτή τη δράση τα δύο σχολεία αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, χρησιμοποιώντας τον 3d εκτυπωτή. Και τα δύο σχολεία, αφού επέλεξαν ένα αξιοθέατο της περιοχής τους που αναφέρεται στον πολιτισμό της άλλης χώρας, επέλεξαν και σχεδίασαν (στο χαρτί αλλά και με το σχεδιαστικό πρόγραμμα) ένα στοιχείο του χώρου και έστειλαν το 3d σχέδιο στο εταιρικό σχολείο μαζί με τις σχετικές πληροφορίες. Το σχολείο παραλαβής εκτύπωσε το αντικείμενο που είχαν σχεδιάσει οι μαθητές της άλλης χώρας και… πήραν το δώρο τους!

Το ιταλικό σχολείο επέλεξε το “Capo Colonna”. Ως Λακίνιο Άκρο (σήμερα: Κάπο Κολόνα) ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ακρωτήριο στην είσοδο του Κόλπου του Τάραντος, 7 μίλια νοτιοανατολικά του Κρότωνα και το ανατολικότερο σημείο της Καλαβρίας. Πήρε το όνομά του από το Λακίνιο, ήρωα της Ιαπυγίας. Σε αυτό υπήρχε ιερό της Λακινίας Ήρας, όπου ο Αννίβας αφιέρωσε επιγραφή για την εισβολή του στην Ιταλία. Από το Ηραίο αυτό σώζεται μία μόνο κολώνα ύψους 8,2 μέτρων, από την οποία προέρχεται και το ιταλικό σημερινό όνομα του ακρωτηρίου, Capo delle Colonne ή Nao (πρβλ. και την ονομασία «Κάβο-Κολώνες» για το Σούνιο) και η οποία ήταν σημαντικό σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς λόγω του ύψους της. Σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο, σήμερα, οι Ιταλοί αναβιώνουν στιγμές από το μακρινό εκείνο παρελθόν. Την κολώνα αυτή επέλεξαν οι Ιταλοί μαθητές να σχεδιάσουν και να στείλουν ως δώρο στους φίλους τους από την Ελλάδα.








Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς, αφού εξερεύνησαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εκδρομής τους, επέλεξαν να σχεδιάσουν και να στείλουν ως δώρο στους φίλους τους από την Ιταλία ένα ομοίωμα του αρχαίου θεάτρου.




Τέλος οι μαθητές και από τα δύο σχολεία συνδημιούργησαν σχετικές, ψηφιακές καλοκαιρινές, ευχετήριες κάρτες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου