Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση για την εκδρομή στη Λυδία & στις Κρηνίδες

Την Παρασκευή 9-10-2015 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας. Θα επισκεφθούμε το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας και το πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων.


Το βαπτιστήριo, έργο αριστουργηματικό και  παγκοσμίως γνωστό, είναι αφιερωμένο στην Αγία Λυδία, την πρώτη Ευρωπαία που βαπτίσθηκε χριστιανή από τον Απόστολο  Παύλο το 49 μ.Χ στο Ζυγάκτη ποταμό που ρέει εκεί κοντά.


Το πηλοθεραπευτήριο βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων δυτικά του οικισμού των Κρηνίδων. Μάλιστα αποτελεί τον μοναδικό χώρο συστηματικής πηλοθεραπείας, γι' αυτό το επισκέπτονται άνθρωποι από όλη την Ελλάδα για τις εκπληκτικές ιδιότητες του θεραπευτικού πηλού και του ιαματικού νερού, γνωστές στην περιοχή τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου αιώνα. Το πολύτιμο αυτό υλικό για την υγεία παρασκευάσθηκε και ωρίμασε με φυσικό τρόπο μέσα από γεωλογικές, οικολογικές, βιολογικές, χημικές συνθήκες και πολύπλοκους φυσικούς μηχανισμούς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να πάρουν μαζί τους την τσάντα της εκδρομής με όλα τα απαραίτητα (φαγητό, νερό, μία πετσέτα ή μία ψάθα και λίγα χρήματα σε περίπτωση που θέλουν να αγοράσουν κάτι από το κυλικείο στα λασπόλουτρα).       

Όλοι μας ανυπομονούμε να έρθει η αυριανή μέρα.

                   (συνεργατικό κείμενο μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης)  Στέλιος - Νίκος - Δημοσθένης  

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου