Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά



    Οι μαθητές του Σχολείου και του Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν μια πολύ όμορφη θεατρική παράσταση από το θίασο "Ανατολικά του Νέστου". Τίτλος του έργου:" Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά" (από το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν).
    Ας δούμε τι έγραψαν οι μαθητές...

    Το θέατρο που ήρθε στο σχολείο μας ήταν συναρπαστικό. Μας άρεσαν πολύ οι ατάκες των ηθοποιών, τα κοστούμια τους και τα σκηνικά. Οι χαρακτήρες του «Ύπνιου» και του «Ξύπνιου» ήταν οι πιο αστείοι και μας έκαναν να ξεκαρδιστούμε στα γέλια. Τέλος μας άρεσε που συμμετείχαμε και εμείς στην παράσταση και που στο τέλος πήραμε αυτόγραφα από τους ηθοποιούς!!!!!!

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης
Τι μας άρεσε;
Ο Ξύπνιος που τρόμαξε τον Ύπνο.
Όλα τα παιδιά φωνάζαμε: «Είσαι βασιλιάς, σκληρός δε σε θέλει ο λαός».
Στο τέλος οι φτωχοί απατεώνες πριν φύγουν αποκάλυψαν την αλήθεια στο βασιλιά.
 Τι θα θέλαμε να αλλάξει;
Ο βασιλιάς να μην ήταν σκληρός, να ήταν καλός, να μιλούσε όμορφα, να μην αποκεφάλιζε, να είναι ευγενικός, καλόκαρδος και να λέει την αλήθεια.
                                                                                               Οι μαθητές της Α΄ Τάξης

Μας άρεσε ο Ύπνιος κι ο Ξύπνιος γιατί ήταν πολύ αστείοι και πονηροί και ξεγέλασαν τον βασιλιά. Ήταν φτωχοί και έπρεπε να σκεφτούν αυτή την πονηριά για να βγάλουν λεφτά. Ο βασιλιάς ήταν λίγο ασχημούλης και χοντρούλης. Ήταν πολύ αστείος όταν του έβγαλαν τα ρούχα και έμεινε με τα εσώρουχα. Μας άρεσαν πολύ και τα συνθήματα που φωνάζαμε όλοι μαζί προς τον βασιλιά.
Οι μαθητές της Β΄ Τάξης


Περάσαμε πολύ ωραία. Γελάσαμε, διασκεδάσαμε και μάθαμε ότι ο εγωιστής και άκαρδος άνθρωπος δεν είναι αγαπητός στους άλλους και δεν έχει ποτέ φίλους.
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης

Ένα ωραίο θεατρικό με πολύ γέλιο. Μας άρεσαν πολύ τα συνθήματα που φώναζαν όλα τα παιδιά προς τον βασιλιά: «Είσαι βασιλιάς σκληρός, δε σε θέλει ο λαός». Περάσαμε πολύ όμορφα.
     Οι μαθητές της Δ΄ Τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου