Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι Μικροί Χρονοταξιδιώτες της Ιστορίας στη Χώρα των Μύθων - Πρόγραμμα eTwinning


Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν κάποιες συνεργατικές δράσεις του προγράμματος:
α) Το τραγούδι "Τρίγωνα Κάλαντα" τραγουδισμένο σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες (ισπανικά, πολωνικά, ρουμανικά και ελληνικά). Όσον αφορά την πορεία της δράσης, κάθε σχολείο μετέφρασε στη γλώσσα του μία στροφή από το συγκεκριμένο τραγούδι, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για τη σωστή προφορά, αλλά και την ερμηνεία των στίχων. (Για να δείτε τα βίντεο και από τα άλλα σχολεία πατήστε εδώ).
β) Μία χριστουγεννιάτικη ιστορία, κατά την οποία μέσα από το μαγικό ταξίδι μιας συντροφιάς ζώων του δάσους αναδεικνύονται θρύλοι, έθιμα και παραδόσεις του κάθε τόπου. Την ιστορία την ξεκίνησε το σχολείο μας και τη συνέχισαν οι εταίροι μας. Τον θρύλο που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε ήταν αυτός των Καλικαντζάρων. Χρησιμοποιήσαμε λοιπόν το βίντεο ενός αντίστοιχου θεατρικού δρώμενου που παρουσιάστηκε σε παλαιότερη σχολική γιορτή μας, προσθέτοντας σ' αυτό αγγλικούς υπότιτλους. (Για να διαβάσετε την ιστορία και να μάθετε για τους θρύλους των άλλων χωρών πατήστε εδώ και εδώ).
Οι υπόλοιπες δράσεις που έχουμε υλοποιήσει μέχρι στιγμής είναι:
α) Γνωριμία των συνεργαζόμενων σχολείων, για την οποία κάθε σχολείο ετοίμασε μία παρουσίαση.
β) Χωρισμός των μαθητών σε διακρατικές ομάδες εργασίας. Οι μαθητές κάθε ομάδας ετοίμασαν μία κοινή διαδικτυακή παρουσίαση της ομάδας τους, αλλά συμμετείχαν και σε ένα παιχνίδι γνωριμίας. Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης δράσεις χρησιμοποίησαν την Αγγλική γλώσσα σε αυθεντικές συνθήκες επικοινωνίας (περιγραφή του εαυτού τους και σύντομος χαιρετισμός) και ποικίλα εργαλεία web 2.0, όπως prezi και padlet.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου