Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

   Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών σηματοδότησε η καθιερωμένη σχολική γιορτή. Την Τρίτη, 23/12/2014, γονείς και κηδεμόνες συγκεντρώθηκαν στο χώρο του σχολείου για να απολαύσουν τους λιλιπούτειους ηθοποιούς.
    Οι μαθητές της  Α΄ και Β΄ τάξης παρουσίασαν ένα ανατρεπτικό θεατρικό δρώμενο, κατά το οποίο ακόμη και τα παραδοσιακά "άτακτα" και "κακά" καλικαντζαράκια, αποδεικνύονται χρήσιμοι βοηθοί του Αϊ- Βασίλη, δείχνοντας πως όλοι μπορούμε να πράξουμε το καλό, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες. 
    Στη συνέχεια η Ε΄και ΣΤ΄ τάξη παρουσίασε τις χριστουγεννιάτικες δράσεις ενός εκ των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιούν τη φετινή σχολική χρονιά. 
    Τέλος η Γ, Δ, Ε΄και ΣΤ΄τάξη συνεργάστηκαν και παρουσίασαν ένα δρώμενο, μία σατιρική διαπραγμάτευση του πώς βιώνουμε τις γιορτινές αυτές μέρες τη σύγχρονη εποχή. Το άγχος που μας κυριεύει για την κάλυψη των τεχνητών αναγκών  που  δημιουργεί  ο υπερκαταναλωτισμός  σε συνδυασμό  με  την οικονομική κρίση και τις μειωμένες αποδοχές, η υπερβολή στις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού, η αρνητική επιρροή της τηλεόρασης, τα έθιμα που έχουν χάσει την αξία τους σε μία εποχή που έχει θεοποιήσει το χρήμα και τα υλικά αγαθά ήταν κάποια από τα θέματα που θίχτηκαν. Φυσικά η γιορτή μας πλαισιώθηκε από τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της μουσικού μας και τα τραγούδια της χορωδίας. 
    Ήταν μία πολύ όμορφη και συλλογική προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών αφύπνισης συνειδήσεων και περαιτέρω προβληματισμού. Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι μας το πραγματικό και βαθύτερο νόημα των εορτών και ας χαρίσουμε αγάπη και χαμόγελο στους γύρω μας. Ίσως είναι το μοναδικό δώρο που ουσιαστικά χρειάζονται.  

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ by Slidely Slideshow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου