Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Και μαθήτρια...και δασκάλα....

     Την Πέμπτη 28-2-2013 επισκέφθηκε το σχολείο μας η συνταξιούχος δασκάλα Νίκογλου Βενετία. Ήρθε να καταθέσει και τις δικές της αναμνήσεις, συμβάλλοντας έτσι στη προσπάθεια που κάνουμε για να καταγράψουμε την ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς.
Η κ. Νίκογλου υπήρξε στο σχολείο με διπλή ιδιότητα. Από το 1960 έως το 1966 ως μαθήτρια του σχολείου και από το 1980 έως το 1985 ως δασκάλα.  Στις ως τώρα αναμνήσεις κάτι τέτοιο δε μας είχε τύχει.
    Φυσικά πριν φύγει πέρασε από τη ΣΤ΄ τάξη για την καθιερωμένη "συνέντευξη" !!!
    Την ευχαριστούμε θερμά που είχε την καλοσύνη να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για όλους μας!

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης γράφουν...
    Η κυρία Βενετία μα ς είπε  ότι ήταν δασκάλα στο σχολείο μας το διάστημα 1980-1985. Πιο παλιά ήταν μαθήτρια εδώ. Τότε χρησιμοποιούσανε ένα μαύρο πινακάκι για τετράδιο και έγραφαν με το κονδύλι.

Όταν ήταν μαθήτρια το σχολείο ήταν 3/θέσιο. Μετά από χρόνια όταν διορίστηκε εδώ δασκάλα στη Νέα Καρυά έγινε 5/θέσιο. Τώρα όμως είναι 6/θέσιο.  Επίσης όταν πήρε την Α΄ τάξη είχε 54 παιδιά και πως πολλοί γονείς μας ήταν μαθητές της.
Τα χρόνια που ήταν μαθήτρια για να πάνε το πρωί στο σχολείο τα παιδιά χτυπούσε η καμπάνα της εκκλησίας, γιατί σπάνια υπήρχαν ρολόγια στα σπίτια.
Μας έκανε μεγάλη εντύπωση πως τότε οι σχολικές τσάντες ήταν πάνινες, τις έραβαν οι μαμάδες των παιδιών.
Την ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που αφιέρωσε για μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου