Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η Καρυά σε άσπρο – μαύρο


Μέσα από μια συλλογή ασπρόμαυρων φωτογραφιών κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν. Η παρουσίαση ξεκινά από τη δεκαετία του 1920 και τελειώνει στη δεκαετία του 1960, από την Καρυά της Ανατολικής Θράκης στη Νέα Καρυά  δίπλα στις  όχθες του ποταμού Νέστου (Παλιό χωριό) και  στην τελική  τοποθεσία της Νέας Καρυάς ( Νέο χωριό).
Το φωτογραφικό αυτό λεύκωμα περιλαμβάνει σκηνές από την καθημερινή , τη θρησκευτική ,τη σχολική ζωή, οικογενειακές στιγμές από γλέντια και πανηγύρια, τις αποκριές, από αγροτικές ασχολίες, την πάλη – ένα έθιμο που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Κάποιες εικόνες είναι άγνωστες στους νέους ανθρώπους, όπως η πατόζα ( πρόδρομος της θεριζοαλωνιστικής μηχανής-κομπίνα), το σάλι ( μεγάλη σχεδία που τραβώντας ένα συρματόσχοινο μετακινούνταν από τη μία όχθη του Νέστου στην άλλη).
Φωτογραφίες σπάνιες που μας εμπιστεύτηκαν οι κάτοικοι του χωριού. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους . Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να κάνουμε στον κ. Παπούλα Στέλιο που πρόθυμα μας διέθεσε το  πλούσιο  και σπάνιο φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώνει με μεράκι εδώ και πολλά χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου