Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

3d εκτυπωτής στο σχολείο...

 



Σήμερα, Τετάρτη 30/3/2022, ο εξοπλισμός του σχολείου μας εμπλουτίστηκε και με έναν 3εκτυπωτή!

Το σχολείο μας επιλέχθηκε από το eTwinning ως ένα από τα 36 δημοτικά σχολεία της Ελλάδας (το μοναδικό στον νομό Καβάλας και ένα από τα 4 δημοτικά της Περιφέρειας ΑΜΘ) βάσει της αίτησης που υπέβαλε η Δ/ντρια κα. Καψάλη Δέσποινα στο πλαίσιο της δράσης «eTwinning δράση για το STEM 3.0» και αφού πληροί όλα τα κριτήριαAπό τις 136 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 91 πληρούν τα κριτήρια επιλογής:

1. Να μην υπάρχει άλλος 3εκτυπωτής στο σχολείο,

2. Να υπάρχει τουλάχιστον 1 εκπαιδευτικός του σχολείου που:

α. να έχει τουλάχιστον 1 ετικέτα ποιότητας σε ένα eTwinning  έργο την τελευταία πενταετία,

β. να υπάρχει ενασχόληση με Τ.Π.Ε. και οτιδήποτε καινοτόμο στην τεχνολογία (π.χ. συμμετοχή σε διαγωνισμούς ρομποτικής ή έργα STEM).

Η δέσμευση του σχολείου μας είναι η διοργάνωση και υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού έργου eTwinning προσανατολισμένο στο STEM με αξιοποίηση του εξοπλισμού, το οποίο και υλοποιεί η Ε΄ τάξη με το σχολείο ICS "V. Vivaldi" του Catanzaro της νότιας Ιταλίας (συνεργάτης μας εδώ και χρόνια σε eTwinning έργα). Το εν λόγω eTwinning πρόγραμμα έχει τον τίτλο «GRECO – ΙΤΑΛΙΚΑ: 3D VERSION» και πρόκειται για ένα διαθεματικόδιαπολιτισμικό πρόγραμμα SΤΕΑΜ (χρήσης 3d εκτυπωτών στη μαθησιακή διαδικασία) στο οποίο αναζητούνται κοινά σημεία ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς και στις δύο γλώσσες, αλλά και στοχεύει στην καλλιέργεια της συνειδητοποίησης της αξίας της ελληνικής γλώσσας και της ανάδειξης του θεμελιώδους ρόλου που αυτή διαδραμάτισε ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού. Επιπλέον το συγκεκριμένο project εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης: «Εγώ κι εσύ μαζί» (Άξονας: 9, Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα)

Καλορίζικο… και καλές εκτυπώσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου