Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού- #CodeWeek



Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Στη δράση αυτή συμμετέχουν σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη την Ευρώπη. Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στην εβδομάδα του #CodeWeek από τις 19/10/2021- 22/10/2021 υλοποιώντας πέντε δράσεις:

  • Pixel Art:

Οι μαθητές χρωματίζουν τα pixel ανάλογα με τον κώδικα που τους έχει δωθεί σε φύλλο εργασίας. Στόχος είναι να έρθουν σε μια πρώτη επαφή οι μαθητές με την αναπαράσταση μιας ψηφιακής εικόνας, να ακολουθήσουν τον κώδικα και να βρουν την κρυμμένη εικόνα. Απευθυνόμαστε σε μαθητές Α΄ & Β΄ δημοτικού.

 

  • Φτιάξε το δικό σου emoji:

Οι μαθητές μαθαίνουν να αποκωδικοποιούν ψηφιακές εικόνες emoji, γνωρίζουν τα pixel και δημιουργούν τα δικά τους σχέδια και το δικό τους κώδικα. Απευθυνόμαστε σε μαθητές Γ΄ & Δ΄ δημοτικού.

 

  • Δημιουργία animation με scratch:

Οι μαθητές συνεργάζονται και δημιουργούν τα δικά τους animation με προγραμματισμό στο scratch. Aπευθυνόμαστε σε μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ δημοτικού.

 

  • Χορός της Εβδομάδας Προγραμματισμού- Σύνδεση με το ΑΠΣ της τάξης:

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου προσαρμόζουν τη δράση «Προγραμμάτισε έναν φίλο ή τους γονείς σου - χωρίς υπολογιστή» στα διδακτικά αντικείμενα που διδάσκουν.

 

  • Προγραμματισμός, Ρομποτική & Καλές Πρακτικές- Εφαρμογή: στην τάξη, σε eTwinning projects, σε Διαγωνισμούς Ρομποτικής:

Παρουσίαση παιδαγωγικής αξιοποίησης του προγραμματισμού και της ρομποτικής στη διδακτική πράξη, έτσι όπως εφαρμόστηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, eTwinning projects και για τις ανάγκες της συμμετοχής σε μαθητικούς διαγωνισμούς ρομποτικής. Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου