Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Υπάρχει και Φιλότιμο!

    


    Δανειστήκαμε τον τίτλο της γνωστής ελληνικής ταινίας με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, όχι για να αναδείξουμε κακώς κείμενα της εποχής μας, αλλά αντίθετα να προβάλλουμε αξίες , όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η ανιδιοτελής  προσφορά συνανθρώπων μας σε δύσκολες εποχές.

    Συγκεκριμένα οι κύριοι Μπελέζης Ηλίας και Μπελέζης Χαράλαμπος (παππούς και πατέρας μαθητή  του σχολείου) και ο Δήμου Σωτήρης (κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι ότι υπήρξαν στο παρελθόν μαθητές του Δ.Σ. Νέας Καρυάς σε διαφορετικές περιόδους), αυτόβουλα, εθελοντικά και αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν οι μεν νεότεροι να αναλάβουν την επισκευή, συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση του ενσύρματου και ασύρματου δικτύου του σχολείου καθώς και όλες τις απαραίτητες ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις, ο δε  κύριος Ηλίας να  πραγματοποιήσει όλες τις οικοδομικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν εδώ και πολύ καιρό (επιχρίσματα, παρεμβάσεις στη κεραμοσκεπή του κτιρίου). Τους ευχαριστούμε πολύ!

  Η όλη προσφορά τους δεν αποτελεί μόνο ένα φωτεινό παράδειγμα εθελοντισμού και ανιδιοτέλειας, αλλά αποδεικνύει και τη αξία και τη θέση που κατέχει το σχολείο στην καρδιά και τη σκέψη της κοινότητας του χωριού.

    Όταν προσφέρεις στο σχολείο, προσφέρεις στα ίδια τα παιδιά σου.

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ ωραία πράξη όμως ο εθελοντισμός δεν υποκαθιστά το κράτος.Αγωνιζομαστε παράλληλα και διεκδικούμε. Πολύ παλιά μαθητρια του σχελειου Νέας Καρυάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή