Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

2η εικονική συνάντηση στην Ελλάδα- Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Eramus+ KA229

 

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «eSCC: European Students Collaborate Coop - Eramus+ KA229» από τη Δευτέρα 17/5/2021 μέχρι και την Παρασκευή 21/5/2021 το σχολείο μας θα «υποδεχθεί» εικονικά εκπαιδευτικούς και μαθητές από τα σχολεία της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας. Πρόκειται για την δεύτερη «εικονική κινητικότητα» του προγράμματος, η οποία θα επικεντρωθεί γύρω από την ελληνικό πολιτισμό, τη Θρακιώτικη λαογραφία και την επιχειρηματικότητα της περιοχής του νομού Καβάλας και ιδιαίτερα της περιοχής του Νέστου. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας μαθητές και εκπαιδευτικοί και από τις πέντε χώρες συνεργασίας θα τηλε-συναντηθούν για να υλοποιήσουν δράσεις από κοινού με σύγχρονο και ασύγχρονο τρόπο. Οι σύγχρονες δράσεις θα υλοποιηθούν από τη Δευτέρα ως και την Πέμπτη στις 16:00- 18:00 ώρα Ελλάδας. Για τις ανάγκες της κινητικότητας έχει δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε πατώντας στον παρακάτω υπερσύνδεσμο, για να περιηγηθείτε στο υλικό που έχει δημιουργηθεί για τις ασύγχρονες δραστηριότητες, αλλά και για να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα της κάθε ημέρας. 

https://sites.google.com/xtec.cat/esccvirtualmobilitygreece/virtual-mobility-in-greece

Ακολουθεί το πρόγραμμα της κινητικότητας (στα Ελληνικά):

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Θέμα: Γνωριμία

·        Ασύγχρονες δραστηριότητες:

-Εικονική ξενάγηση στον νομό Καβάλας και στην περιοχή του Νέστου.

-Δραστηριότητα P5: “Travel Agencies”. Οι μαθητές συνεργαζόμενοι σε διακρατικές ομάδες, μυούνται στον τρόπο εργασίας σε ένα «ευρωπαϊκό τουριστικό γραφείο» και χρησιμοποιούν συνεργατικά διαδικτυακά εργαλεία για τη δημιουργία συνεργατικής αφίσας με θέμα την τουριστική προβολή του κάθε τόπου εκ των πέντε χωρών συνεργασίας.

·        Σύγχρονες δραστηριότητες:

-Χαιρετισμοί:

α. Του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς 

β. Του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Ιωσηφίδη Αλέξανδρου

γ. Της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου 1ης Ενότητας Δημοτικών Σχολείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Βουλγαρίδου Όλγας

- Παρουσίαση της ομάδας του κάθε σχολείου που συμμετέχει στην κινητικότητα.   

- Κουίζ με θέμα την εικονική ξενάγηση στον τόπο μας.

-Παρουσίαση του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς μέσω διαδικτυακού παιχνιδιού Escape Room.

 

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Θέμα: Ελληνική επιχειρηματικότητα

·        Ασύγχρονες δραστηριότητες:

-Εικονική περιήγηση σε επιχειρήσεις της περιοχής του Νέστου.

- Δράση «Ευρωπαϊκό Λεξικό». Οι μαθητές όλων των σχολείων συνεργάζονται διαδικτυακά με τη βοήθεια συνεργατικών εργαλείων και εντοπίζουν στη γλώσσα τους λέξεις ελληνικής καταγωγής.

- Ασύγχρονο εργαστήριο παραγωγής χειροποίητων σαπουνιών με ελαιόλαδο. Το ελληνικό σχολείο διαδίδει στα άλλα ευρωπαϊκά σχολεία τη τεχνογνωσία του στον τομέα αυτό, αξιοποιώντας το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών που διαθέτει.

·        Σύγχρονες δραστηριότητες:

-Παρουσίαση επιχειρηματικής δραστηριότητας του νομού Καβάλας, με ιδιαίτερη εστίαση στην περιοχή του Νέστου.

-Κουίζ πάνω στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

- Διάδοση των αποτελεσμάτων της Δραστηριότητα P5: “Travel Agencies”.

 

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Θέμα: Ελληνικός πολιτισμός

·        Ασύγχρονες δραστηριότητες:

-Εικονικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα και γνωριμία με την ελληνική κουλτούρα και παράδοση.

-Δραστηριότητα «Τραγουδώ Ελληνικά». Οι μαθητές του σχολείου μας με τη συνοδεία παραδοσιακού οργάνου (σαντούρι) τραγουδούν ένα παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι και καλούν τους συμμαθητές τους από την Ευρώπη να πράξουν το ίδιο και να τραγουδήσουν στην ελληνική γλώσσα!

- Ασύγχρονο εργαστήριο «Μαγιάτικο Στεφάνι». Γονείς του σχολείου μας δίνουν οδηγίες στους Ευρωπαίους εταίρους μας για το πώς να κατασκευάσουν το παραδοσιακό μαγιάτικο στεφάνι σε συνδυασμό με πληροφορίες που φτάνουν ως τις ρίζες του εθίμου στην μακρινή ελληνική αρχαιότητα.  

·        Σύγχρονες δραστηριότητες:

-Παρουσίαση της ιστορίας και της λαογραφίας των Θρακιωτών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

-Παρουσίαση θρακιώτικων φορεσιών, αντικειμένων και χορών.

- Βιωματικά εργαστήρια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια που αφορούν τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα και την «επιχείρηση» του ελληνικού σχολείου:

1ο εργαστήριο: Ελληνική κουζίνα.

2ο εργαστήριο: Ελληνικοί χοροί.

3ο εργαστήριο: Κατασκευή παραδοσιακού παιχνιδιού της Τρίλιζας. (Τηλε- εργασία στην "επιχείρηση" του ελληνικού σχολείου.)

4ο εργαστήριο: Κατασκευή ελληνικού κομπολογιού. (Τηλε- εργασία στην "επιχείρηση" του ελληνικού σχολείου.)

5ο εργαστήριο: Η ελληνική γλώσσα και η επίδρασή της στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές γλώσσες. Διάδοση της δραστηριότητας του «Ευρωπαϊκού Λεξικού».

 

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Θέμα: Διάδοση δραστηριοτήτων του προγράμματος

·        Σύγχρονες δραστηριότητες:

-Διάδοση των αποτελεσμάτων της δραστηριότητας P6 «Διαφήμισέ το!». Τα σχολεία παρουσιάζουν τις διαφημίσεις που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος στο πλαίσιο της «επιχείρησής» τους για τη διαφήμιση των προϊόντων που παράγουν.

- Διάδοση των αποτελεσμάτων της δραστηριότητας P10 «Κερδοσκοπικοί και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί». Τα σχολεία παρουσιάζουν τις δράσεις εθελοντισμού της περιοχής τους. Το ελληνικό σχολείο παρουσιάζει τον φιλανθρωπικό «οργανισμό» που έχει δημιουργήσει και τη δράση αυτού.

-Συμπλήρωση από μαθητές και εκπαιδευτικούς διαδικτυακού ερωτηματολογίου αξιολόγησης της κινητικότητας.

-Συνάντηση συντονιστών του προγράμματος.

 

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Θέμα: Υλοποίηση περαιτέρω δραστηριοτήτων του προγράμματος

·        Ασύγχρονες δραστηριότητες:

-Δραστηριότητα P2 «Δημοσιογράφοι». Οι μαθητές κάθε σχολείου μυούνται στον τρόπο εργασίας στη δημοσιογραφία, παίρνουν συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες στην κινητικότητα και αρθρογραφούν στην εφημερίδα του σχολείου τους παρουσιάζοντας το γεγονός αυτό και τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων.

- Δημιουργία βίντεο με θέμα την κινητικότητα στης Ελλάδα. Το κάθε σχολείο παρουσιάζει την κινητικότητα στην Ελλάδα από τη δική του οπτική γωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου