Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Κινητικότητα στην Ελλάδα - 5η μέρα - Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Η Παρασκευή ήταν  επί της ουσίας η τελευταία μέρα του προγράμματος. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν οι εναπομείναντες δραστηριότητες και ακολούθησε η αξιολόγηση όλων όσων έγιναν όλη την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της κινητικότητας στη χώρα μας. Στη συνέχεια έγινε μια μικρή τελετή όπου δόθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής  στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του εξωτερικού. Η μέρα τελείωσε αποχαιρετώντας μία μία τις αποστολές, πρώτα την ολλανδική και ισπανική ομάδα, οι οποίες πετούσαν το απόγευμα για τις χώρες τους. Έπειτα τη φινλανδική και σουηδική ομάδα οι οποίες φεύγουν από την Ελλάδα το Σάββατο.
Οι στιγμές του αποχωρισμού ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές και φορτισμένες. Κυρίως με τα παιδιά από την Ισπανία, αφού όλα τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών μας και οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν ήταν ισχυροί.
Ήταν μια δύσκολη και σημαντική εβδομάδα για όλους, για το σχολείο, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, υπέροχη και καταπληκτική απ' όλες τις πλευρές. Μοναδικές εμπειρίες που σπάνια απολαμβάνει κάποιος. Σημαντικότατη ήταν και η αρωγή του Δήμου Νέστου και των υπηρεσιών του. Όλοι μαζί συνεργαζόμενοι αρμονικά καταφέραμε τα παρουσιάσουμε την καλύτερη εικόνα για τον τόπο μας.

Θα τα ξαναπούμε από κοντά με τους Ευρωπαίους φίλους μας στις αρχές Οκτώβρη στην Ολλανδία. Καλή επιστροφή στις πατρίδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου