Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης - Κινητικότητα στην Ελλάδα - 3η μέρα - Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Την Τετάρτη το βράδυ το σχολείο μας πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την κεντρική εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: "On the Road of Exile" ( Στον Δρόμο του Ξεριζωμού). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Ευάγγελος, ο Διευθυντής Π.Ε. Καβάλας κ. Μπαντίκος Κωνσταντίνος, η Σχολική Σύμβουλος κα. Σαατσόγλου Ελένη, η Αντιδήμαρχος κα. Κοσμίδου Λαρίσα, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. κα Χατουτσίδου Ελένη και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση είχε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν στοιχεία του προγράμματος, τις δράσεις που υλοποίησαν ως τώρα και τις κινητικότητες στα σχολεία του εξωτερικού που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τον πρώτο χρόνο του προγράμματος. Στο δεύτερο μέρος η χορωδία του σχολείου με την καθοδήγηση της κας Σπυριάδου Κωνσταντίας, εκπαιδευτικό μουσικής του σχολείου,  και τη συνοδεία ορχήστρας τραγούδησαν τραγούδια για την ξενιτιά και την προσφυγιά. Ένα από τα τραγούδια ήταν με αγγλικό στίχο. Πρόκειται για τη δράση Α13 του προγράμματος, κατά την οποία όλα τα σχολεία έπρεπε να τραγουδίσουν απόκοινού ένα τραγούδι. Το τραγούδι επιλέχθηκε από το ελληνικό σχολείο κάποιους μήνες πριν, όλα τα σχολεία έκαναν την σχετική προετοιμασία, την προηγούμενη μέρα έγινε και οι κοινή πρόβα με τη συμμετοχή όλων των σχολέιων συνεργασίας και σήμερα έγινε η παρουσίασή του. Η βραδιά τελείωσε με συρτάκι που χόρεψαν οι μαθητές του σχολείου.
Την χορωδία του σχολείου πλαισίωσαν και μαθητές από το 2ο και 5ο Δημοτικό  Σχολείο Χρυσούπολης. Οι μουσικοί συμμετείχαν αφιλοκερδώς και αποτελούν όλοι τους εκλεκτά μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου. Τους ευχαριστούμε πολύ!


Erasmus by Slidely Slideshow


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου