Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ευρωπαϊκό eTwinning πρόγραμμα: Travelling Around Europe – Young Time Travellers No 5 (Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη – Οι Μικροί Χρονοταξιδιώτες Νο 5)


Μετά από πέντε χρόνια συνεργασίας, οι "Μικροί Χρονοταξιδιώτες" της ΣΤ’  τάξης ξεκινούν ένα νέο ταξίδι, αυτή τη φορά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Το σχολείο μας συνεχίζει την επιτυχή συνεργασία των τελευταίων χρόνων με τα αδελφοποιημένα σχολεία της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Ουκρανίας σε eTwinning προγράμματα, ενώ παράλληλα καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στη συντροφιά μας ένα νέο μέλος, το σχολείο της Ιταλίας.  
Στο έργο της φετινής σχολικής χρονιάς μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και πολιτιστικά στοιχεία σε ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα μέσα από ένα νοερό ταξίδι στις χώρες της Ευρώπης. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε διακρατικές ομάδες, φτιάχνουν τα «διαβατήριά» τους και ταξιδεύουν εικονικά σε καθεμιά από τις χώρες συνεργασίας, συμμετέχοντας παράλληλα σε έναν διαγωνισμό. Σε κάθε σταθμό του ταξιδιού τους θα πρέπει να φέρουν σε πέρας μία δραστηριότητα σχετική με τον πολιτισμό της κάθε χώρας, η οποία θα ορίζεται από τους «οικοδεσπότες» μαθητές. Όποιο σχολείο τα καταφέρει, θα κερδίζει και την αντίστοιχη στάμπα στο διαβατήριό του, η οποία θα φιλοτεχνηθεί από τους ίδιους τους μαθητές - «οικοδεσπότες». Ταυτόχρονα κάθε σχολείο θα πρέπει να δημιουργήσει ένα μεταφορικό μέσο το οποίο θα μεταφέρει τη συντροφιά των «Μικρών Χρονοταξιδιωτών» στον επόμενο σταθμό του ταξιδιού και να το στείλει στο επόμενο σχολείο ταχυδρομικά.

Ακολουθεί το βίτεο που ετοίμασε η Στ' τάξη στα πλαίσια της δράσης γνωριμίας των σχολείων συνεργασίας. 
YTT from Greece, eTwinning 2017-2018 from Despoina Kapsali on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου