Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Οικολογικό Σχολείο....και με τη βούλα!!!


Μια σημαντική διάκριση για το Δημ. Σχ. Νέας Καρυάς είναι η βράβευσή του από το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει η Ελληνική Εταιρεία "Προστασία της Φύσης" στο πρόγραμμα "Οικολογικά Σχολεία".
Το σχολείο μας αξιολογήθηκε από την παιδαγωγική ομάδα του Δικτύου, βραβεύτηκε με την Πράσινη Σημαία και ονομάζεται πλέον "Οικολογικό".  Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα. Στα πλαίσια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν από την Ε.Ε.Π.Φ. (Εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος) οι βραβεύσεις των σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα για τις επιτυχημένες δράσεις τους στο δίκτυο. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν η υπεύθυνη του προγράμματος κα. Δεληγιάννη Βαΐτσα και κα. Μορφοπούλου Φωτεινή, όπου και παρουσίασαν τις δράσεις "Απορρίμματα και Σχολική αυλή" καθώς και την αφίσα που φιλοτέχνησε το σχολείο για το πρόγραμμα. Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό η Γενική Γραμματέας και πρόεδρος της επιτροπής κα. Αλέξια Νικηφοράκη και ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Π.Φ. κ.Σταμάτης  Σκαμπαρδώνης μας συνεχάρησαν και παρέδωσαν τη σημαία και τον έπαινο συμμετοχής στο Δίκτυο "Οικολογικά Σχολεία" για τις Περιβαλλοντικές δράσεις μας κατά τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016. Την τελετή πλαισίωσε η ομάδα Τέχνης "Πάροδος" από τον Ηλία Πίτσικα με οικολογικά τραγούδια από μαθητές. Παράλληλα εκπρόσωποι περιβαλλοντικών ομάδων παρουσίασαν τις δράσεις τους με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων απ’ όλη την Ελλάδα.
Ευχαριστούμε τους μαθητές του σχολείου μας, τους γονείς και όλους τους φορείς που βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος. Η σημαία θα κυματίζει στο σχολείο μας, υπενθυμίζοντας σε όλους μας την ευθύνη και το χρέος μας για ένα αειφορικό μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου