Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σχολικός κήπος


Πολλές φορές ρωτάμε τα παιδιά πώς φαντάζονται το σχολείο των ονείρων τους. Σχεδόν σε όλες τις περιγραφές τους υπάρχει μια όμορφη αυλή με πολλά γήπεδα, πολλά δέντρα, καλοφτιαγμένα παρτέρια με πολύχρωμα λουλούδια και ζωγραφισμένα παιχνίδια στο δάπεδο της αυλής. Έτσι λοιπόν υποσχεθήκαμε στους μικρούς μας μαθητές ότι θα πραγματοποιήσουμε τα όνειρά τους, αλλά και παράλληλα να ξαναζωντανέψουμε τον σχολικό μας κήπο, έτσι όπως σκιαγραφείται μέσα από παλιές φωτογραφίες και προσωπικές μαρτυρίες.
Την Παρασκευή, στις 8 Μαΐου, ξεχυθήκαμε στην αυλή με τις τσάπες, τις τσουγκράνες, τα καλάμια και το μεράκι μας για να φτιάξουμε τον λαχανόκηπο και τον ανθόκηπο μας. Όλα τα παιδιά εργάστηκαν με πολύ ζήλο. Συγκεκριμένα στη διαμόρφωση  του λαχανόκηπου μάς βοήθησαν με υλικά και προσωπική εργασία ο  πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,  κ. Γιώργος Παπαδόπουλος,  και ο  κ. Γιάννης Πουλουκτσής, πατέρας μαθητή μας. Τα λουλούδια του ανθόκηπου τα αγοράσαμε την προηγούμενη μέρα από το τοπικό παζάρι, μία έξοχη ιδέα των μαθητών που συγκίνησε πολλούς παραγωγούς, οι οποίοι μας χάρισαν αρκετά απ’ αυτά.
Το αποτέλεσμα; Η καθημερινή  διάθεση των παιδιών έχει ανεβεί αρκετά. Με αγωνία παρακολουθούν την ανάπτυξη των φυτών και φροντίζουν για το τακτικό τους πότισμα και τσάπισμα. Πάνω απ’ όλα όμως συνειδητοποίησαν την αξία της συνεργασίας και του εθελοντισμού, αφού υπεύθυνοι για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε είμαστε όλοι μας.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Η προσπάθεια εξωραϊσμού του σχολικού κήπου μας συνεχίζεται…           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου