Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Γιορτή 25ης Μαρτίου

      Στις 24 Μαρτίου 2015 μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο χώρο του σχολείου για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο του 1821. 
    Η θεματολογία της φετινής σχολικής γιορτής αφορούσε το μεσοδιάστημα από τη άλωση της Πόλης μέχρι και την έναρξη της επανάστασης, εστιάζοντας στον τρόπο ζωής των Ελλήνων κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στους λόγους που δυσχέραιναν τη ζωή του απλού λαού και αναδεικνύοντας παράλληλα  διάφορα στοιχεία της τοπικής λαογραφίας. 
    Ένα σχετικό βίντεο, η προβολή μιας παρουσίασης και η εξιστόρηση των γεγονότων από μαθήτριες του σχολείου εισήγαγαν αρχικά τους θεατές στο κλίμα και στο ύφος της γιορτής. Έπειτα ακολούθησε ένα σύνολο από ποιήματα, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου. Συγκεκριμένα οι μικρότεροι μαθητές (της Γ΄ και Δ΄ τάξης) συμμετείχαν στο δρώμενο «Το Παιδομάζωμα», ενώ οι μεγαλύτεροι αναβίωσαν έναν παραδοσιακό θρακιώτικο γάμο… ο οποίος έληξε άδοξα με την παρέμβαση του «Αγά» της περιοχής.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού για τις παραδοσιακές στολές     που μας δάνεισε, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων που για άλλη μια φορά συμμετείχε ενεργά στην ηχητική κάλυψη της γιορτής και φυσικά… 

Ένα μεγάλο μπράβο στους μικρούς ηθοποιούς μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου