Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Γιορτή Λήξης 2022-2023

 

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 έλαβε χώρα η σχολική γιορτή λήξης του διδακτικού έτους 2022- 2023 στον αύλειο χώρο του σχολείου. Παρουσία γονέων/ κηδεμόνων των μαθητών, εκπαιδευτικών και νηπίων του Νηπιαγωγείου Νέας Καρυάς (στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται σε συνεργασία των δύο σχολείων σχετικά με την ομαλή μετάβαση των νηπίων) και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Το πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε:

  • τελετή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄ που συνδιοργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς κα. Παλαιολόγου Άννα (Μουσικός) και την κα. Ελευθεροπούλου Μαρία (εκπ/κός ΠΣ). Οι μαθητές τραγούδησαν και παρουσίασαν υπό τον ήχο της κιθάρας το τραγούδι «Δε μεγαλώνω», φορώντας τα αναμνηστικά μπλουζάκια που τους δώρισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.  
  • παρουσίαση της δράσης γνωριμίας με την πολυγλωσσία «Καρέτα καρέτα» που υλοποιήθηκε από τη Β΄ τάξη (και τις εκπ/κούς κα. Καψάλη Δέσποινα και κα. Σκανδάλη Σωτηρία) σε συνεργασία με τους μαθητές του ιταλικού σχολείου και του 4ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning «Mare Nostrum». Με κοινό σημείο αναφοράς το απειλούμενο θαλάσσιο είδος της θαλάσσιας χελώνας που φωλιάζει και στις δύο χώρες, δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό κόμικ- πολυτροπικό, πολύγλωσσο λεξικό με  λέξεις από ζώα της θάλασσας, οι οποίες μεταφράστηκαν σε τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά και Ιταλικά). Οι μαθητές έμαθαν να προφέρουν τις λέξεις στις άλλες γλώσσες και ιδιαίτερα στη γλώσσα του σχολείου συνεργασίας από την άλλη χώρα. Στη συνέχεια έλαβε χώρα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα σχολεία συνεργασίας κατά την οποία οι Έλληνες μαθητές πρόφεραν τις λέξεις στα ιταλικά και οι Ιταλοί στα ελληνικά και έτσι δημιουργήθηκε το αντίστοιχο βίντεο:

  • παραδοσιακοί χοροί από όλους τους μαθητές του σχολείου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γκίκα Δήμο (εκπ/κό Φυσικής Αγωγής). Και οι έξι τάξεις, χωρισμένες σε τρεις μεγάλους κύκλους χόρεψαν "Καραγκούνα", "Χορός στα τρία" και "Ταπεινό". Έπειτα η Γ΄, η Δ΄, η Ε΄ και η ΣΤ΄ χόρεψαν "Ντάχτιλης", "Φλουρί" και "Χασάπικο Γρήγορο". Ενώ, το χορευτικό μέρος της γιορτής έκλεισαν η Ε΄ και η ΣΤ΄ με "Συρτό" και "Ζεμπέκικο Αϊβαλιώτικο".   
  • αθλοπαιδιές από όλες τις τάξεις. Οι γιορτή έκλεισε με παιχνίδια υπό τις οδηγίες του κου Γκίκα Δήμου, οι οποίες δόθηκαν εκείνη τη στιγμή στους μαθητές ώστε να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπ/κούς για το πολύ όμορφο αποτέλεσμα!

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε πολύ όλους, όσοι μας τιμήσατε με τη παρουσία σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου