Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στα ΚΑΑΥ Κεραμωτής- Ευρωπαϊκό eTwinning Πρόγραμμα- Οικολογικά Σχολεία

 


Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 η Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη συμμετείχαν σε συνεργασία με το 4ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης εκπαιδευτική επίσκεψη στα ΚΑΑΥ Κεραμωτής (σε έναν πραγματικό υπέροχο χώρο!). Ο σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο: α) των Οικολογικών Σχολείων και του project: “Ωκεανοί-Θάλασσες και ακτές”  (πρόγραμμα που υλοποιεί η κα. Βαΐτσα Δεληγιάννη με τάξεις την Α΄ και άλλες τάξεις του σχολείου μας), β) Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: “Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτής HELMEPA” (που υλοποιεί η κα. Σκανδάλη Σωτηρία με τη Β΄ τάξη), γ) της συμμετοχής μας στο ευρωπαϊκό δίκτυο των Μπλε Σχολείων- συμμετοχή στην “Μπλε Εκστρατεία” και δ)  του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning “Mare Nostrum” (που υλοποιούμε σε συνεργασία με το 4ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης και το Νηπιαγωγείο του ICS "V. Vivaldi" της Ιταλίας- συντονίστρια: Καψάλη Δέσποινα, μέλη σύμπραξης: Δεληγιάννη Βαΐτσα, Σκανδάλη Σωτηρία).

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης έλαβαν χώρα οι δράσεις:

  1. ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων από το Λ.Σ. για την προστασίας της παραλίας, της θάλασσας, της θαλάσσιας ζωής, αλλά και της αυτοπροστασίας των λουόμενων
  2. γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον
  3. τηλεδιάσκεψη με τους Ιταλούς εταίρους και δική τους γνωριμία με την ελληνική ακτή
  4. θεατρικό δρώμενο- οικολογικό μήνυμα (Α΄ τάξη)
  5. παρουσίαση τραγουδιών με οικολογικό μήνυμα (4ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης)
  6. παρουσίαση ιταλικού παραμυθιού με θέμα την προστασία της θάλασσας με παιδαγωγική αξιοποίηση του παραδοσιακού ιαπωνικού street theater Kamishibai (συνεργατική δράση με το ιταλικό σχολείο που μας δίδαξε την τεχνική, επέλεξε το ιταλικό παραμύθι και ζωγράφισε τις εικόνες).
  7. Πραγματοποίηση εργαστηρίων:  α) συνεργατική ζωγραφική κολλάζ με τη χρήση φυσικών υλικών από την παραλία, β) κατασκευή χειροτεχνιών- προετοιμασία για τη επόμενη τηλεδιάσκεψη με την Ιταλία στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Καρέτα- Καρέτα», γ) κατασκευή καραβιών με την ελληνική αλφάβητο που θα «ταξιδέψουν» ως την Ιταλία (προσομοίωση του ταξιδιού που έκανε πριν πολλά πολλά χρόνια και το ελληνικό αλφάβητο ως τις αποικίες της νότιας Ιταλίας)- δραστηριότητα «Η Αλφάβητος σαλπάρει!»    

Συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Ευχαριστούμε θερμά το Γ.Ε.Σ. και συγκεκριμένα τη διοίκηση και το προσωπικό των ΚΑΑΥ Κεραμωτής για την τόσο θερμή φιλοξενία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου