Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικη Σχολική Εκδήλωση

 


Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 έλαβε χώρα παρουσία γονέων και κηδεμόνων η χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή μας, η οποία πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία με το πρόγραμμα να είναι πλούσιο και ποικίλο:

  • Η Γ΄ τάξη με την κα. Κυριακίδου Ελένη και η Β΄ τάξη με την κα. Σκανδάλη Σωτηρία παρουσίασαν σχετικά θεατρικά δρώμενα.
  • Η  Α΄ τάξη με την κα. Δεληγιάννη Βαΐτσα σε συνεργασία με τη Δ΄ τάξη, την κα. Μορφοπούλου Φωτεινή και την κα. Ελευθεροπούλου Μαρία έδωσαν σε όλους τις δικές στους ευχές για τούτες τις γιορτινές μέρες.
  • Όσον αφορά το λαογραφικό μέρος της γιορτής, το οποίο επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κος Γκίκας Δήμος (σε συνεργασία με την  κα. Καψάλη Δέσποινα- Δ/ντρια και συντονίστρια ευρωπαϊκών έργων του σχολείου, την κα. Αντεδάκη Ευαγγελία και τον κ. Λεπίδα Γεώργιο) αυτό περιελάμβανε:

α)  κάλαντα της Κάτω Ιταλίας (Στρίνα) στη Γραικάνικη διάλεκτο από τη Β΄ τάξη (ως διάδοση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού eTwinning έργου που υλοποιούν οι μικρότερες τάξεις του σχολείου μας με το σχολείο  ICS "V. Vivaldi" του Catanzaro της Ιταλίας και το 4ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης και με τίτλο: “Mare Nostrum” και το οποίο εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης: «Σχολείο εν δράσει- Στον δρόμο της καλλιέργειας της ενεργού πολιτειότητας»),

β) αναβίωση χριστουγεννιάτικων εθίμων της σαρακατσάνικης και της θρακιώτικης (έθιμο του "Πουρπούρη"παράδοσης  και παραδοσιακούς χορούς από την Ε΄  και ΣΤ΄ τάξη (ως διάδοση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού eTwinning έργου που υλοποιούν οι τάξεις αυτές με το Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi της Κωνσταντινούπολης και με τίτλο: Dancing together, του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο: «Με χορούς, τραγούδια, έθιμα, γνωρίζουμε το παρελθόν… κατανοούμε το παρόν… δημιουργούμε το μέλλον!» και της συμμετοχής των τάξεων αυτών στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο: «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου»).  

  • Σύγχρονα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα από τη χορωδία με την εκπαιδευτικό Μουσικής κα. Άννα Παλαιολόγου.

Ευχαριστούμε θερμά:

Α) τον κ. Κωνσταντίνο Λάγιο για την ηχητική κάλυψη της γιορτής.

Β) τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας και τους γονείς μαθητών/ τριων μας (την κα. Βασιλική Σταματέλου, την κα. Ασημένια Μπακάλη, τον κ. Μπεσήμ Ογλού Ραΐφ) για την παροχή παραδοσιακών φορεσιών και άλλων λαογραφικών στοιχείων.

Γ) την κα. Ειρήνη Τσαραμύρση για την φωτογραφική κάλυψη της γιορτής.

Δ) τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για το χριστουγεννιάτικο δωράκι που πρόσφεραν σε όλους του μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου