Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

 



Το σχολείο μας συμμετείχε με δράσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσώνς 2022. Τις δράσεις σχεδίασε και υλοποίησε με τη Γ΄, τη Δ΄, την Ε΄και τη ΣΤ΄τάξη η εκπαιδευτικός Αγγλικών κα. Λασκαρίνα Κυραναστάση.


Περιγραφή των δράσεων από την εκπαιδευτικό:

«Με την Γ' και την Δ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς είδαμε μία παρουσίαση power point σχετικά με την Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών και εξηγήσαμε τι είναι αυτή η μέρα, πώς μπορούμε να τη γιορτάσουμε και γιατί είναι σημαντικό να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες και στοιχεία για τον πολιτισμό άλλων χωρών. Έπειτα, είδαμε ένα τραγούδι με το ''γειά'' σε διάφορες γλώσσες προσπαθώντας να το τραγουδήσουμε και να επαναλαμβάνουμε τους χαιρετισμούς Hello Around the World | Say Hello in 15 Different Languages | Explore World Song | JunyTony Επίσης με την Γ' τάξη κολλήσαμε σημαίες διαφόρων χωρών με τη λέξη ''γειά'' σε κάθε γλώσσα, παρατηρήσαμε τις ομοιότητες κάποιων γλωσσών και είδαμε το δέντρο των Ινδοευρωπαϊκών Γλωσσών ενώ δημιουργήσαμε και το δικό μας δέντρο με κολλάζ με χαρτόνια από τα χεράκια τους όπου έγραψαν επάνω τις λέξεις από τα σημαιάκια. Τέλος, στη Δ' τάξη πέρα από τα προαναφερθέντα (παρουσίαση και τραγούδι), έφτιαξαν τα παιδιά τα δικά τους σημαιάκια τα οποία κολλήσαμε στην τάξη.

 

Με την Ε' τάξη είδαμε μία διαφορετική παρουσίαση Power Point για μεαγαλύτερες ηλικίες με πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών και κουίζ για τις χώρες της Ευρώπης, ενώ φτιάξαμε και ένα χάρτη της Ευρώπης όπου κολλήσαμε τη λέξη ''γειά'' σε διάφορες γλώσσες.

                                                     

Με την Στ' τάξη συζητήσαμε για την Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών και παίξαμε ένα επιτραπέζιο όπου στόχος είναι να απαντήσουν σε ερωτήσεις για διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και τις γλώσσες τους και να μαζέψουν ''σφραγίδες διαβατηρίων'' (passport stamps) από όσες περισσότερες χώρες μπορούν στην πορεία τους προς τον τερματισμό.»

                                      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου