Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Διαδικτυακή ψηφοφορία ανάδειξης λογότυπου- eTwinning “GRECO – ΙΤΑΛΙΚΑ: 3D VERSION”

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης σας καλούν όλους να συμμετέχετε στην ψηφοφορία επιλογής λογότυπου για το eTwinning ευρωπαϊκό πρόγραμμα “GRECO – ΙΤΑΛΙΚΑ: 3D VERSION” που εκπονούν με το σχολείο της Ιταλίας ICS "V. Vivaldi" του Catanzaro.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις διακρατικές ομάδες: α) τους «Αετούς», β) τα «Παγώνια» και γ) τις «Κουκουβάγιες». Τα ονόματα των ομάδων αντλήθηκαν από κοινά πολιτισμικά στοιχεία των δύο λαών, τους θεούς της αρχαιότητας. Ο αετός ήταν σύμβολο του Δία (για τους αρχαίους Έλληνες)- Jupiter (για τους Ρωμαίους). Το παγώνι ήταν σύμβολο της θεάς Ήρας (για τους αρχαίους Έλληνες)- Juno (για τους Ρωμαίους). Η κουκουβάγια ήταν σύμβολο της θεάς Αθηνάς (για τους αρχαίους Έλληνες)- Minerva (για τους Ρωμαίους). Τα μέλη αυτών των διακρατικών ομάδων, αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας πληροφορίες στο Twinspace (τον ιστοχώρο του έργου), συνεργάστηκαν εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτυακών εργαλείων για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Πρώτα αντάλλαξαν απόψεις δημιουργώντας συνεργατικούς νοητικούς χάρτες και έπειτα συνδημιούργησαν τρία λογότυπα. Το τελευταίο μέρος αυτής της δράσης είναι η εν λόγω διαδικτυακή ψηφοφορία για την ανάδειξη του λογότυπου του προγράμματος.

Εσείς, ποιο επιλέγετε; Πατήστε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να ψηφίσετε. Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι και την Παρασκευή (15/4/2022).  

https://forms.gle/gqp1eD8KvsQNuPr86



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου