Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Επέτειος ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση



 

Με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 40 ετών ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, κλήθηκαν οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν διδακτικό χρόνο στη προσέγγιση του συγκεκριμένου θέματος. Το σχολείο μας, όντας ένα ανοιχτό σχολείο σε ευρωπαϊκές συνεργασίες (Comenius, eTwinning και Erasmus) από το 2011, επέλεξε βιωματικές δράσεις καλλιέργειας του «ανήκειν» σε μία ευρωπαϊκή κοινωνία στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά και όχι μόνο. Παρατίθενται αναλυτικά οι δράσεις:

  • Τηλεδιάσκεψη της Α΄ και Β΄ τάξης με τα σχολεία (4ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας και Детска градина "Осми март"- Νηπιαγωγείο της Βουλγαρίας) που συμμετέχουν στο eTwinning πρόγραμμα που διοργανώνει το σχολείο μας: «CHILDREN VOICES & DIVERSE CHILDHOODS». Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν ευχές και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη μητρική τους γλώσσα.   
  • Τηλεδιάσκεψη της Ε΄ τάξης με τα σχολεία συνεργασία στη σχολική σύμπραξη Erasmus+ στην καινοτομία: «eSCC: European Students Collaborate Coop - Eramus+ KA229». Οι μαθητές μας επικοινώνησαν με τους συνεργάτες μας από την Ισπανία και την Πολωνία, χρησιμοποιώντας τα Ελληνικά, τα Αγγλικά, αλλά και τα Γερμανικά, τα οποία διδάσκονται ως δεύτερη ξένη γλώσσα και ήρθαν σε επαφή με τα Πολωνικά και τα Καταλανικά.
  • Οι μαθητές της Ε΄ τάξης δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές με ευχές για να τις αποστείλουμε στα ευρωπαϊκά σχολεία συνεργασίας.
  • Διαθεματική προσέγγιση της ΣΤ΄ τάξης στο μάθημα των Γερμανικών. Οι μαθητές μελέτησαν τους γερμανικούς στίχους του Ύμνου της Ε.Ε., μελέτησαν τη μετάφρασή τους, άκουσαν τη μουσική του και μίλησαν για τον συνθέτη, του οποίου η μουσική σύνθεση χρησιμοποιήθηκε στον εν λόγω ύμνο.  
  • Διαθεματική προσέγγιση της Ε΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. Οι μαθητές, αφού διδάχθηκαν το σχετικό μάθημα από το σχολικό εγχειρίδιο, ζωγράφισαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των εννέα χωρών- μελών της ΕΕ με τις οποίες έχει συνεργαστεί το σχολείο μας όλα αυτά τα χρόνια. Έπειτα αναζήτησαν τις χώρες αυτές στον ευρωπαϊκό χάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου