Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση- Απαραίτητη η τήρηση των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΟΔΥ:

α)  οι μαθητές/ μαθήτριες που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και στην οικογένειά τους υπάρχει επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα δεν έρχονται στο σχολείο ακόμα και αν κάνουν self test ή rapid, τα οποία βγαίνουν αρνητικά. Πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 10 μέρες τουλάχιστον. Οι γονείς πρέπει να ειδοποιήσετε μόλις παρουσιαστεί το θετικό κρούσμα στην οικογένειά σας τις υπεύθυνες COVID-19 ή τη Δ/ντρια. Τη 10η μέρα οι μαθητές κάνουν rapid και αν είναι αρνητικό μπορούν να έρθουν στο σχολείο δηλώνοντας στο edupass το αρνητικό αποτέλεσμα του rapid και έχοντας μαζί τους εκτυπωμένη τη σχολική κάρτα και τη δήλωση στο edupass. Αν δεν κάνουν rapid, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

β) οι μαθητές/ μαθήτριες που κάνουν self test και βγει θετικό δεν έρχονται στο σχολείο. Οι γονείς πρέπει να ειδοποιήσετε αμέσως τις υπεύθυνες COVID-19 ή τη Δ/ντρια και να δηλώσετε το κρούσμα στον ΕΟΔΥ. Ο μαθητή/ η μαθήτρια που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Η απομόνωση του ασθενούς γίνεται κατ’ οίκον (εκτός εάν η κατάσταση της υγείας του επιβάλλει νοσηλεία σε νοσοκομείο). Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο μαθητής/ η μαθήτρια που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID- 19 πρέπει

(1) Να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός) καθώς και από κάθε άλλη «ανεπίσημη» μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος (π.χ. περίπατοι ή παιχνίδι έξω, συναντήσεις με άλλους κλπ.). 

(2) Να αποφεύγει με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα κάθε επαφή με ευάλωτα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο. 

(3) Να λαμβάνει συστηματικά μέτρα προφύλαξης κατά την επαφή του με τα άτομα που διαμένουν μαζί του στην ίδια κατοικία: χρήση ιδιαίτερου δωματίου εάν είναι δυνατόν, αυστηρή τήρηση απόστασης πάνω από 1,5 μέτρο και χρήση μάσκας από όλους στο σπίτι (και ιδιαίτερα από τον ασθενή) σε κάθε άμεση επικοινωνία, συστηματική υγιεινή χεριών από όλους στο σπίτι (συχνό πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών), καλός αερισμός των χώρων του σπιτιού, χρήση διαφορετικής τουαλέτας ή και μπάνιου εάν είναι δυνατόν, χωριστή λήψη γευμάτων (στο ιδιαίτερο δωμάτιό του εφόσον είναι δυνατό), εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες κοινής χρήσης (π.χ. κοινή οικιακή χλωρίνη σε αραίωση 1:50 – βλ. https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid19/).

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου