Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Εικονική κινητικότητα στη Ρουμανία- Διάδοση αποτελεσμάτων- Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Eramus+ KA229

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+: «eSCC: European Students Collaborate Coop - Eramus+ KA229», από τις 12 Απριλίου 2021 μέχρι τις 16 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε η εικονική κινητικότητα (virtual mobility) των συνεργαζόμενων σχολείων στη Ρουμανία, η οποία αντικατέστησε τη δια ζώσης συνάντησή τους λόγω της πανδημίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία τηλεσυνατήθηκαν στο Sibiu και συμμετείχαν σε δράσεις που διοργάνωσε το ρουμάνικο σχολείο.  

   Το πρόγραμμα της συνάντησης ήταν πολύ πλούσιο και περιελάμβανε καθημερινή σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεσυνεργασία σε διακρατικές μαθητικές ομάδες πάνω σε θέματα γνωριμίας με την περιοχή του Sibiu και του ρουμάνικου εκπαιδευτικού συστήματος, της ρουμάνικης παράδοσης και λαογραφίας, αλλά και σε δράσεις του έργου, όπως ρουμάνικη επιχειρηματικότητα, εκπαιδευτικές προσεγγίσεις της επιχειρηματικότητας ανά ευρωπαϊκή χώρα συνεργασίας, ευρωπαϊκές γλώσσες. Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς συμμετείχε στο σύνολό του, παρά τις δύσκολες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης.  

   Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους δασκάλους για τη πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για την τόσο επιτυχημένη διεξαγωγή αυτής της εικονικής κινητικότητας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου