Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Erasmus+ KA229 – Ιταλία, Τρίτη μέρα στο σχολείο


Την Τετάρτη το πρωί επισκεφτήκαμε μία μικρή τοπική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία, η οποία συνεργαζόμενη με ένα δίκτυο πιστοποιημένων κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής, παράγει το περίφημο τυρί Parmegiano Reggiano, γνωστό σε όλον τον κόσμο. Το προϊόν αυτό είναι το χαρακτηριστικότερο της περιοχής της Parma και φέρει το όνομά της. Εντυπωσιαστήκαμε από τους χώρους και τον τρόπο παραγωγής, καθώς χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο βιολογικές μέθοδοι στην παρασκευή του (φυσικός διαχωρισμός συστατικών,ώσμωση, ωρίμανση, χρήση ακουστικής για την πιστοποίηση της ποιότητας κτλ.). Έπειτα επιστρέψαμε στο σχολείο, όπου συνεχίσαμε τις δράσεις και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση του έργου και τη περαιτέρω οργάνωση των δράσεων που θα ακολουθήσουν. Αφού φάγαμε όλοι μαζί στο εστιατόριο του σχολείου, ακολούθησε εκδήλωση παρουσίασης του έργου στην τοπική κοινωνία. Αρχικά οι Ιταλοί μαθητές άνοιξαν την εκδήλωση με  ένα σύγχρονο χορευτικό δρώμενο και έπειτα όλοι οι μαθητές που συμμετέχουν στις δράσεις της κινητικότητας παρουσίασαν τις εργασίες για τη δράση P4- “I PRESENT MY PARTNERS” που είχαν ετοιμάσει διαδικτυακά πριν από την κινητικότητα συνεργαζόμενοι σε μεικτές διακρατικές ομάδες. Ci vediamo domani!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου