Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Παιχνίδια της Αυλής


Η 15η Απριλίου ήταν ημέρα προσφοράς, εργασίας, εθελοντισμού, χαράς, δημιουργίας και πολύ κεφιού για το σχολείο μας.
Από το πρωί, εκτός από τα παιδιά, άρχισαν να καταφθάνουν στο σχολείο μας αρκετοί εθελοντές γονείς στο κάλεσμά μας για συνεργασία στην υλοποίηση του προγράμματος του δικτύου των Οικολογικών Σχολείων - Σχολική Αυλή. Φορέσαμε όλοι «πρόχειρα ρούχα»,  γάντια μιας χρήσης, άλλοι πήραν κιμωλίες, άλλοι χρώματα, πινέλα και όλοι μαζί, με κέφι και χαρά, ξεκινήσαμε βαριά δουλειά. 
Αποκαλύφθηκαν ταλέντα στη ζωγραφική, το σχέδιο, το βάψιμο και τον συντονισμό των ομάδων. Οι μικροί μας μαθητές ένιωσαν ικανοποίηση για τη συμμετοχή τους, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο. Οι δε γονείς δεν προσφέρθηκαν μόνο μια μέρα, αλλά ήρθαν κι άλλες φορές, να αποτελειώσουν τα «έργα τέχνης» τους. Γιατί ειλικρινά, όπως θα δείτε και στις υπέροχες φωτογραφίες μας, πρόκειται για καλλιτεχνήματα. Ούτε οι ίδιοι πίστευαν ότι το αποτέλεσμα της όλης δουλειάς θα ήταν εκπληκτικό. Τα παιδιά από τον ενθουσιασμό τους, την άλλη μέρα, δε σταματούσαν να χοροπηδούν γύρω από τα επιδαπέδια παιχνίδια της σχολικής αυλής.
Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για μαθητές, δασκάλους και γονείς. Όλοι νιώθουμε περήφανοι αντικρίζοντας καθημερινά τις πολύχρωμες δημιουργίες μας και τα παιδιά περνούν ευχάριστα το διάλειμμά τους παίζοντας «φιδάκι», «κουτσό» και «ανεμοστρόβιλο» (twister).

Δείτε κι εσείς με τι ενθουσιασμό, κέφι και όρεξη περάσαμε εκείνο το πρωινό δουλεύοντας συνεργατικά  και δημιουργικά.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τους κανονισμούς των παιχνιδιών:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου