Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Eυρωπαϊκή Σύμπραξη Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ ΚΑ2



Το σχολείο μας συμμετέχει στη διετή ευρωπαϊκή σχολική σύμπραξη Erasmus+ ΚΑ2: “On the Road of Exile” («Στον δρόμο του ξεριζωμού»), κατόπιν εγκρίσεως της υποβληθείσας πρότασης των σχολείων συνεργασίας από τον αντίστοιχο εθνικό φορέα. Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκή σύμπραξη σχολείων με κινητικότητες μαθητών - εκπαιδευτικών και το συγκεκριμένο πρόγραμμα προέκυψε ως φυσικό επακόλουθο της μακροχρόνιας συνεργασίας μας (έξι και πλέον χρόνια) με το σχολείο της Ισπανίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning.
 Κατά τη διάρκεια της σχολικής αυτής σύμπραξης θα διαπραγματευτούμε θέματα προσφυγιάς και μετανάστευσης και θα συνεργαστούμε με τα σχολεία:
  •  CEIP Escola Rosa Oriol Anguera της Ισπανία
  •  Elde College της Ολλανδίας
  •  Lemin koulukeskus της Φινλανδία
  •  Vallbacksskolan της Σουηδίας.
Τον Οκτώβριο έλαβε χώρα στο συντονιστικό σχολείο της Ισπανίας η πρώτη συνάντηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών του προγράμματος από κάθε σχολείο, για να καθοριστούν επακριβώς οι περαιτέρω λεπτομέρειες της συνεργασίας, της οικονομικής διαχείρισης, των εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών – εκπαιδευτικών και των επιμέρους δράσεων. Από το σχολείο μας συμμετείχαν στην προπαρασκευαστική αυτή συνάντηση ο διευθυντής (κ. Σμάλης Αθανάσιος) και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του έργου (κ. Καψάλη Δέσποινα). Μετά τη συνάντηση ακολούθησε ενημέρωση - ενδοσχολική επιμόρφωση των υπόλοιπων εκπαιδευτικών του σχολείου μας πάνω στα αποτελέσματα της προπαρασκευαστικής συνάντησης. Κάτι ανάλογο θα γίνει προσεχώς και για τους γονείς / κηδεμόνες των μαθητών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου